keskiviikko 19. syyskuuta 2012

AHS, Avoyelles High School

Hyvä tuuleni jatkuu aina vaan! Enkä siitä valita ollenkaan!

Elikkäs ajattelin tulla vähän kertoilemaan mun koulusta.

Meidän koulussa jokaisella oppilaalla on klo 07:35-15:00 koulua ja jokaisella on 4 x 90min oppituntia. Jokapäivä on sama aikataulu ja täällä on neljä eri jaksoa. Jokainen jakso kestää about 9vk. Kaks ekaa jaksoo on kuulemma yleensä samat aineet ja sitten ne vaihtuu Joulun jälkeen ja loppukevät mennään sitten niillä aineilla mitä on otettu sillon. Vähän erikoinen systeemi mun mielestä, mutta en valita, koska on paljon helpompaa opiskella vain neljää ainetta kerralla. Varsinkin kun yksi aine niistä neljästä on liikunta. Meillä on ilmeisesti aika pieni koulu jossa on n. 900 oppilasta, mutta siihen sisältyy myös peruskoulunoppilaat. Mä en ite edes henk. koht. oo ihan varma siitä, että mikä grade on se josta ylöspäin luokitellaan lukiolaiseksi, jos en ihan väärässä oo niin 9-11 gradea käyvät on Junioreita ja sitten 12 gradea käyvät on Senioreita. Jokaisella Juniorilla on ennen ruokailua, semmonen 20-30min ATC Prep. tunti. Atc Prep. on collegeen valmistava tunti, jossa ei tehdä yhtään mitään. Meidän opettaja sanookin melkein aina tunnin aluksi "Mitäs tänään tehtäisiin, ainiin ei mitään, koska tää on niin turha täytetunti!" ja se lupasikin kaikille jo A:t todistukseen.
Joka aamu kun meen kouluun mun laukku tarkistetaan, ettei siellä ole mitään luvatonta ja meillä on vartijoita koulun pihalla.

My school <3


- Eväät saa tuoda vain ja ainoastaan luchboxissa, suoraan sanottuna se on yks tyhmimmistä säännöistä, koska mitä väliä sillä on opettajille, että lojuuko se ruoka sun laukkuspohjalla vai lunchboxissa.
- Avatut vesipullot takavarikoidaan, koska ne saattaa olla täynnä vodkaa (Amerikan logiikkaa).
- Jos käyttää puhelinta koulunalueella, niin se takavarikoidaan ja sen voi hakea toimistosta koulupäivän jälkeen ja siitä joutuu maksaan 25$.
- Jokaisen on pidettävä kaulassa Student ID:tä  ja jos se on unohtunut kotiin, niin siitä saa 3$ sakon.

Student ID <3






- Jos mieli tekee kesken tunnin vessaan joutuu pyytämään WC passiin opettajan nimmarin ja kirjoittamaan ajan jolloin poistui luokasta.
- Käsikädessä kulkeminen on ehdottomasti kielletty.
- Liittyessään johonkin urheilu klubiin, oppilaan täytyy käydä terveystarkastuksessa, että on varmasti fyysisesti kykenevä osallistumaan liikuntaan.
- Koulupuvun paita täytyy olla housuissa!

Onneks en oo joutunu koko pientä ikääni opiskelemaan noilla säännöillä, koska kyllä 9kk noita kestää kevyesti ja ne tuntuu hassuiltakin, mutta 12 vuotta, nii huh huh. Mutta näistä säännöistä huolimatta viihdyn hyvin! Ja jokainen koulupäivä tuntuu kuluvan ihan älyttömän nopeesti.


~tanita



2 kommenttia:

  1. omg noi säännöt :DD vähä erilaista kuin suomessa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeeps, itekkin ensin reagoin silleen "anteeks mitä", kun kuulin pari sääntöä vaihtareilta ohi mennen:D muuten muihin sääntöihin oon saanut oppia ihan itse, mm. kolmantena päivänä sain just ja just puhuttua opettajan ympäri, joka takavarikoi mun puhelimen. Onneks se ymmärsi tilanteen, etten tosiaan tienny ettei koulussa saa olla edes puhelimia mieluiten mukana:D

      Poista